
Цей сироп діє дуже ефективно, адже він має антивірусу і протизапальну дію.
Імбир і кайенский перець мають зігріваючу дію, в той час як цибуля, хрін і часник допомагають вбити всі віруси і мікроби. Шавлія і розмарин добре справляються з надлишком слизу, що виникає при нежиті. А яблучний оцет відновить сили завдяки високому вмісту мінералів. І як не страшно звучать всі ці компоненти, сироп виходить справді смачним. Найкраще готувати його заздалегідь до початку сезону застуди, адже він повинен настоюватися 3 тижні.
Рецепт сиропу від застуди та грипу:
1/4 чашки натертого кореня імбиру, свіжого
1/4 чашки цибулі, тільки що нарізаної
1/4 чашки свіжого подрібненого розмарину
1/4 чашки сухого листя шавлії
1/4 чашки тертого хрону
4 зубчики часнику
2 столові ложки меленого кайенского перцю
яблучний натуральний оцет, в кількості, необхідній для заповнення банки
Як приготувати:
1. Змішайте всі компоненти і перекладіть їх у скляну банку. Залийте яблучним оцтом, залишаючи приблизно 5 см до верха. Закрийте банку кришкою.
2. Настоюйте протягом 2-3 тижнів, в темному місці. Щодня струшуйте банку. Потім процідіть вміст через марлю.
3. Потім трохи нагрійте сироп і додайте 1/4 чашки меду, перемішайте щоб він розчинився.
4. Використовуйте сироп по мірі необхідності, на самому початку нездужання.
Я зазвичай використовую 2 столові ложки сиропу, розмішуючи його в чашці теплої води, кілька разів в день. Також його можна додавати в курячий бульйон. Або пити потроху під час грипу, коли зовсім не хочеться їсти - завдяки яблучного оцту він відмінно підтримує
|