15:49 Коли заготовлювати і як сушити лікарські трави | |
Щоб вітамінний чай мав прекрасний смак і аромат, трави, що входять до його складу, слід збирати тільки в суху погоду, щоб на рослинах не було вологи. Час заготівлі - це перша фаза цвітіння або ж момент, коли рослина цвіте в повну силу. Зібрані рослини слід ретельно оглянути і для просушування розмістити або під навісом, або в приміщенні, яке добре вентилюється, щоб не допустити почорніння, а тим більше загнивань рослин. Час від часу сировину слід переглядати і перевертати, видаляючи почорнілі частини. Навіть невелика кількість зіпсованої в результаті неправильної сушки сировини зіпсує будь-який вітамінний чай. Ті трави, у складі яких є леткі ефірні олії, висушують повільно і температура при сушці не повинна перевищувати 30°С. Плоди, зібрані з ягідних кущів або дерев, слід висушувати в спеціальних сушарках, при температурі 80° С, щоб в них якнайповніше зберігся вітамін С. Вітамінні чаї, що містять велику кількість вітаміну С, стануть прекрасним профілактичним засобом під час спалахів респіраторно-вірусних інфекцій в холодну пору року. Висушені і відсортовані плоди, листя і трави зберігати найзручніше в мішечках з тканини або паперу, або в скляних банках. Мішечки або банки слід забезпечити етикеткою, на якій вказати вид рослини, місце і час збирання. Тоді легко буде створити з готових інгредієнтів смачний вітамінний чай по будь-якому рецепту. | |
|
Всього коментарів: 0 | |